|
کد مطلب: 151138
اوباما رييس جمهور بي اختيار
تاریخ انتشار : 1394/02/04 09:08:42 نمایش : 1319
تحليلگر سياسي و نويسنده کتاب راز قطعنامه گفت: توافق برد-برد لوزان فقط يک درصد به نفع ايران و ۹۹درصد به نفع امريکا است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، کامران غضنفري شامگاه چهارشنبه در نشست علمي با عنوان ۳۷ سال بعد، نقد و بررسي ابعاد مختلف بيانيه لوزان که در سالن اجتماعات دانشکده مهندسي دانشگاه فردوسي برگزار شد اظهار کرد: ما پيش از اين اقدامات زيادي براي اعتماد سازي کرديم از جمله در معاهده سعدآباد در مهر ۸۲ و در معاهده پاريس که آبان ۸۳ منعقد شد اما طرف مقابل به هيچ يک از تعهدات خود عمل نکرد.
وي با اشاره به نامه روحاني در دوران دبيري شوراي عالي امنيت ملي به البرادعي گفت: روحاني در اين نامه به البرادعي گفت که ما براي اعتمادسازي همه کاري کرده ايم حتي داوطلبانه پروتکل الحاقي را اجرا کرديم اما طرف ما ذره اي از خواسته هاي خود کوتاه نيامد و حتي به وعده هاي خود عمل نکرد.
تحليلگر مسائل سياسي ادامه داد: آن ها حتي در مسئله نياز ما به سوخت رآکتور تهران را که براي راديودارو و درمان بيماران که يک مسئله انساني بود حاضر نشدند به ما سوخت بفروشند.
وي در خصوص اينکه آيا بيانيه لوزان با استراتژي برد- برد حاصل شد ادامه داد: آنچه در سوم آذر سال ۹۲ اتفاق افتاد همه گفتند توافقي برد-برد است و قدرت هاي جهاني حق ما را به رسميت شناختند و به زودي ديوارهاي تحريم فروخواهد ريخت و اکنون بعد از گذشت ۱۶ ماه دوباره همين حرف ها گفته مي شود.
غضنفري ادامه داد: سوال اين است که اگر دستاورد مذاکرات در سال ۹۲ به رسميت شناختن حق هسته اي ما و لغو تحريم ها بوده است چرا همين مطالب به عنوان دستاوردهاي مذاکرات لوزان مطرح مي شود.
توافق ژنو تنها ۵درصد به نفع ايران بود
وي تأکيد کرد: در خوش بينانه ترين حالت در مذاکرات ژنو تنها ۵ درصد نتيجه برد-برد مذاکرات متعلق به ايران و ۹۵ درصد آن متعلق به طرف مقابل بود و در مذاکرات لوزان اين رقم براي ايران به ۱درصد کاهش پيدا کرده است.
غضنفري با بيان اين که ۵+۱ مي داند که ما به دنبال بمب اتم نيستيم گفت: رهبر معظم انقلاب از همان ۱۲ سال پيش مي گفتند که اين ها مي دانند ما به دنبال سلاح هسته اي نيستيم اما عمدا اين را به عنوان يک بهانه مطرح مي کنند تا بتوانند فعاليت هاي خودشان را توجيه کنند.
وي بازرسي هر روزه آژانس انرژي اتمي از سايت هاي ايراني را تحقير ملت ايران قلمداد کرد و گفت: آن ها در سايت هاي ما دوربين نصب کرده اند و ۲۴ ساعته از سايت هاي ما سرکشي مي کنند اين يک تحقير عليه ملت ايران است و يعني مردم ايران آنقدر افراد خطرناکي هستند که بايد هر روز مورد بازرسي قرار گيرند.
پرونده هسته اي به دلايل سياسي امنيتي شد
غضنفري با اشاره به سخنان البرادعي مبني بر اين که پرونده هسته اي ما وقتي به شوراي امنيت ارجاع داده شد مشکل حقوقي يا فني نداشت گفت: مشکل پرونده هسته اي ما مشکلي سياسي بود و پرونده ما نه به علت تهديد عليه صلح و امنيت جهاني بلکه به دليل مسائل سياسي به شوراي امنيت ارجاع شد.
وي با بيان اين که ما طي سال هاي ۸۲ تا ۸۴ به تعهداتمان عمل کرديم و آنها نه ادامه داد: آيا همين مقدار کافي نيست آن ها به ما وعده دادند تحريم بيمه نفت کش هاي ما را لغو خواهند کرد و به هواپيماهاي مسافربري ما قطعات يدکي خواهند فروخت اما تا کنون نه تحريم بيمه نفت کش ها و نه تحريم قطعات يدکي هواپيماها لغو نشده است.
غضنفري ادامه داد: خود امريکايي ها به کنگره اطمينان داده اند که اين توافق ها فقط در کاغذ است و عملياتي نخواهد شد مانند وعده لغو تحريم طلا و فلزات گرانبها که امريکايي ها گفتند ايران براي وارد کردن اين فلزات نياز به ارز دارند که پولشان در بانک هاي خارجي بلوکه شده است.
وي افزود: بعد از توافق ژنو هر شرکت ايراني که خواست با يک شرکت خارجي براي تأمين قطعات خودرو قرارداد ببندد امريکايي ها با تهديد آن شرکت ها را از عقد قرارداد با ايران منصرف مي کردند و اين گونه در اجرايي شدن توافق ژنو سنگ مي انداختند.
اوباما رييس جمهور بي اختيار
غضنفري اوباما را رئيس جمهور بدون اختيارات در حوزه مذاکرات هسته اي خواند و گفت: اوباما و جان کري در همين يک سال گذشته چندين بار اعلام کرده اند که در نهايت فقط ۵درصد از تحريم هاي ايران برداشته خواهند شد.
وي افزود: همان زماني که سياست تعامل مثبت را با جهان در پيش گرفته بوديم ۶ قطعنامه عليه ما در شوراي حکام آژانس بين المللي اتمي صادر شد و به ازاي هر قدم عقب نشيني ما در معاهده هاي سعدآباد و پاريس آن ها دو قطعنامه صادر کردند.
غضنفري راهکار حل مشکل اقتصادي و تحريم ها را اقتصاد مقاومتي دانست و گفت: مقام معظم رهبري بارها گفته اند که عقب نشيني نکنيد.
وي با بيان اين که در اوج تحريم ها خلاقيت جوانان ما بروز کرده است گفت: در مذاکرات سال ۸۶ که تعدادي سانتريفيوژ ساخته بوديم دشمن حاضر به پذيرش همين مقدار شده بود و اين يعني عقب نشيني نکردن.
زمان اثبات حقانيت براساس ديپلماسي سر رسيده است
در ادامه اين جلسه جلال دهقاني، عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي مذاکرات پيشين جمهوري اسلامي ايران با ۱+۵ را حجت تمامي نظام با آنها دانست و گفت: دو سال قبل نمي توانستيم از اين موضع سخن بگوييم و اکنون زماني است که بايد از مواضعمان با قاطعيت دفاع کنيم.
وي با بيان اين که در سال هاي گذشته يک اجماع جهاني عليه جمهوري اسلامي شکل گرفت گفت: امروز زمان اثبات حقانيت مان براساس سياست خارجي و ديپلماسي است.
دهقاني مهمترين هدف مذاکرات را پذيرفتن ايران هسته اي عنون کرد و ادامه داد: اکنون ظرفيت غني سازي اهميت ندارد و در مراحل بعد بايد به آن بپردازيم.
وي پذيرفتن چرخه سوخت هسته اي در ايران را نتيجه مذاکرات دانست و گفت: براي ارزيابي يک امر شمردن تعداد مهم نيست ممکن است ۱۰ امتياز بيخود بدهيم اما يک امتياز مهم بگيريم و اين مي تواند دستاورد مهمي باشد.
دهقاني با بيان اين که نبايد منتظر به رسميت شناختن انرژي هسته اي مان باشيم گفت: با اين حال اکنون به حق غني سازي ما احترام مي گذارند و در بسياري توافق ها بايد سقف خواسته هايمان را پايين بياوريم تا بتوانيم کف آن را حفظ کنيم.
وي دستاوردهاي هسته اي را به متني و فرامتني تقسيم کرد و ادامه داد: آنها با فضاسازي سياسي ما را به شوراي امنيت و ذيل فصل هفت بردند و همين که اکنون پرونده هسته اي ما يک پرونده امنيتي نيست يکي از دستاوردهاي فرامتني مذاکرات است
دهقاني با بيان اين که بايد حقوقمان را حلقوم آمريکا بيرون بکشيم گفت: اکنون به دليل وجود اهرم هاي قدرت که طي چندماه گذشته ايجاد کرده ايم آن ها حاضر شده اند پاي ميز مذاکره بيايند.
ديپلماسي تا چه زماني؟
وي با اشاره به اين که در ايران هيچ کس جز افراد خائن نمي خواهند دستاوردهاي هسته اي را به آمريکايي ها واگذار کنيم گفت: هشت سال با امريکايي ها در مسئله هسته اي تقابل کرديم اما اين تقابل تا کي بايد ادامه پيدا کند ديپلماسي بايد يک جايي وارد کار شود و در حفظ دستاوردهاي غني سازي کمک کند.
دهقاني گفت: وقتي کشوري به سطحي از غني سازي رسيد يعني به تکنولوژي ساخت بمب رسيده است و اکنون ما بايد با دليل به آن ها ثابت کنيم که سلاح هسته اي نمي خواهيم.
وي به ديپلماسي هراسي ايرانيان اشاره کرد و گفت: البته يک ديپلماسي هراسي در ايران و براساس تجربيات تاريخي وجود دارد. به ندرت شده است که در مذاکراتي دست پر بيرون بياييم.
دهقاني اجماع ايرانيان در مسئله هسته اي را مهم دانست و گفت: اکنون در ميان کنگره و دولت امريکا اختلاف افتاده است و با اين که نه حزب دموکرات امريکا و نه جمهوري خواهان نمي خواهند سربه تن ايران باشد اما اکنون هر کدام تلاش مي کنند تا از اين مذاکرات به سود خود بهره ببرد.
وي عقب نشيني هدفمند را يک استراتژي عنوان کرد و گفت: با امريکا هر قراردادي هم ببنديم بعدا عمل نخواهد کرد اما بايد با اين کلاهبردار به صورت قانوني به توافق برسيم.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|